Landbrug

Landbrug

Landbrug betegner både processen hvor fødevarer og andre råvarer frembringes ved dyrkning af kulturplanter og avl på visse dyr, samt stedet hvor dette foregår – altså bondegården. Dyrkning af jorden og brugen af dyr har eksisteret i rigtig mange år. Det tidligste landbrug man kan datere er i år 10.000 f.Kr. i Mellemøsten. Det var dog først i år 4.000 f.Kr., at man så landbruget i Norden, men siden har det også været et fast inventar.

Danmark har altså rigtig længe været et landbrugsland, og er det da stadig også i dag. I dag er landbrugende bare større, og der er færre af dem. Grundes til dette er blandt andet, at det er blevet dyrere at være landmænd, samt at man har været nødt til at effektivisere branchen.

Udstyr
At have et landbrug kræver en del forskelligt udstyr. Man skal have de forskellige maskiner til at så og høste ens korn, samt til transporten væk fra markerne. Hvis man har med opdrætsdyr, som kyllinger, køer eller grise at gøre, så er det vigtigt, at man har de fornødne redskaber, så disse kan have det mest muligt, samt aflaste landmanden.

Ved hjælpe af smarte foder- og malkesystemer sikre man sig dyrenes velfærd, samtidig med at man undgår nedslidning af ryg, knæ mm. At være landmand er hårdt arbejde, og derfor er det altså en god idé at få hjælp fra maskiner, de steder det kan lade sig gøre.